logo


Metsätie 10, 15610 Lahti puh. 040 586 6358

perhonen


perhonen


LISÄTIETOA RAKENNEKYNSISTÄRakennekynsi on luonnonkynnen päälle rakennettava kaunis ja kestävä kynsi. Rakennekynsien avulla voidaan hyvin peittää kynnen virheitä tai puutteellisuuksia. Niiden avulla hauraat, pureskellut tai liuskoittuvat kynnet saadaan hetkessä pitkiksi. Samalla oma kynsi pääsee kasvamaan rauhassa rakennekynnen suojissa. Kynsien pituus määräytyy aina asiakkaan toiveiden mukaan. Rakennekynsiä pitää huollattaa luonnonkynnen kasvuvauhdin mukaan. Suositeltava huoltoväli on noin 3-5 viikkoa. Säännöllisillä huolloilla rakennekyntesi pysyvät jatkuvasti edustavina ja vahvoina.

Rakennekynsiä tehdään yleisimmin joko geeli- tai akryylimenetelmällä. Konkreettisin ero näiden kahden välillä on tekotapa: geeli on valmista massaa, joka levitetään kynnelle ja kovetetaan UV/LED-lampun alla. Akryylimassa useimmiten tehdään akryylinesteestä sekä akryylijauheesta, jolloin se kuivuu päästessään kosketuksiin ilman kanssa. On myös olemassa UV-kovetteisia akryylejä.

Akryyli on kuivuneena hieman kovempaa kuin geeli, muttei kuitenkaan suoranaisesti vaikuta kynnen pysyvyyteen. Ihmisten kynsilaadut ovat erilaisia, joten toisen kynnellä pysyy paremmin akryyli ja toisen kynnelle geeli on parempi vaihtoehto. Yksi suuri vaikuttava tekijä on oman kynnen kosteuspitoisuus. Luonnonkynnen, jolle rakennekynsi tehdään, tulee olla terve.

Rakennekynsissä pituus on tärkeä ja yksilöllinen asia. Jos kynnet kasvavat liian pitkiksi, niitä tulee viilata lyhyemmiksi, sillä muuten ne alkavat irtoilla saadessaan kolhuja. Rakennekynttä ei leikata. Kynsilakanpoistoaine tulee akryylikynsille olla asetoniton, mielellään myös öljytön sekä akryyli- että geelikynsille.

Rakennekynnet eivät suoranaisesti vahingoita luonnonkynttä. Kun rakennekynsi irtoaa tai revitään irti, vie se mukanaan useimmiten myös luonnonkynttä. Siksi on suositeltavaa poistattaa rakennekynnet. Väärin poistettu rakennekynsi aiheuttaa omalle kynnelle vaurioita.HARHALUULOJA RAKENNEKYNSISTÄ:

"Rakennekynsi pilaa oman kynnen"

Rakennekynsimenetelmät eivät vahingoita kynsipetiä, kynsimuotoilijat voivat. Suurin syy vaurioihin on liian voimakas viilaus, joka ohentaa ja heikentää luonnonkynttä. Kynnen rakennetta ei pystytä muuttamaan. Jos kynsimuotoilija ei huolehdi desinfioinnista tai on kovakourainen eikä pidä koulutustaan ajan tasalla, voi kynteen tulla pitkäaikaisiakin vaurioita. Tietämätön asiakas voi myös itse vaurioittaa kynttä nyppimällä, puremalla tai hoitamalla kynsiään väärin.

"Rakennekynsi aiheuttaa kynsisientä yms."

Rakennekynsien käyttö ei altista kynsisienelle. Yleisin syy viherrykseen on rakennekynnen alle jäänyt/joutunut kosteus, joka voi olla homesienen tai bakteerin aiheuttamaa. Ammattilaisen käyttämien välineiden täytyy olla puhtaat, jotteivät ne levitä mahdollista bakteeria.

"Akryyli on myrkyllistä, geeli myrkytöntä"

Sekä ilmakovetteiset että UV-valokovetteiset massat ovat samankaltaista akryyliä. Liuottimista lähtevä voimakas tuoksu voi pelästyttää, mutta ei aiheuta myrkytystilaa. Vastaavia aineita käytetään muun muassa esimerkiksi hammaspaikoissa.

"Eikö kynsien tarvitse hengittää?"

Kynnet eivät hengitä - ne koostuvat proteiinia ja keratiinia sisältävistä kuolleista soluista. Kovaa keratiinia on joka puolella vartalossamme, mutta se tunnistetaan yleisimmin hiuksista. Ihosta löytyy sen pehmeämpää muotoa.
perhonen_mirror

perhonen_mirror